Afvallen met een koolhydraatarm dieet

Sta je op het punt om af te vallen met een koolhydraatarm dieet? Graag laat ik je in dit artikel zien wat de mogelijkheden zijn wanneer je vanaf vandaag gewicht wilt verliezen met een koolhydraatarm dieet want een koolhydraatarm dieet is perfect om af te vallen. De meeste diëten zijn koolhydraatarm, zelfs diëten die niet als zodanig bestempeld worden.

Eiwitrijke diëten worden bijvoorbeeld bestempeld als diëten met voornamelijk eiwitrijke voeding, maar het blijkt dat deze diëten vooral door koolhydraatarme voeding succesvol zijn.

Het probleem met teveel koolhydraten

Koolhydraten geven je een gevuld en verzadigd gevoel. Veel mensen denken dat ze het niet volhouden met minder koolhydraten, maar het tegendeel blijkt waar. Vervang koolhydraatrijke voeding door groente, noten, zaden, fruit en andere gezonde producten om jouw hongergevoel weg te nemen.

Je merkt dat het eenvoudiger is om koolhydraatarm te eten dan je op dit moment verwacht, het is een kwestie van wennen.

Koolhydraten verwerkt het lichaam als suiker, waardoor je in gewicht toeneemt bij teveel koolhydraten. Teveel koolhydraten geeft jouw lichaam meer vet dan je nodig hebt. Naar mijn idee eten we teveel koolhydraten en mag dit best iets minder zijn. Al onze maaltijden zitten vol met koolhydraten.

We eten vrij veel brood en aardappelen om ons van energie te voorzien. Vervang een deel van deze voeding voor koolhydraatarme voeding en je merkt dat het vrij eenvoudig wordt om op een gezond gewicht te blijven.

Aan de slag met koolhydraatarme voeding

Begrijp je de principes van koolhydraatarme voeding en wil je met deze voeding aan de slag om gezondere voeding tot je te nemen? Koolhydraatarme voeding maak het mogelijk om de overtollige kilo’s te verliezen en een gezond gewicht te behouden.

Ik adviseer je om minder koolhydraatrijke voeding te eten (aardappelen, brood, rijst, pasta, noedels). Je kunt op deze manier gewicht verliezen en je gaat ervaren dat het veel gemakkelijker gaat dan je verwacht had.

Vervang jouw koolhydraatrijke voeding door koolhydraatarme voeding om jezelf niet te belasten met een vervelend hongergevoel. Eet fruit als snack, een handje nootjes in de avond en kies voor minder aardappelen en meer groente. In de basis is het vrij eenvoudig, maar uiteindelijk ga je het winnen op het vinden van balans.

Balans vinden met koolhydraten

Het is niet moeilijk om kilo’s te verliezen met een koolhydraatarm dieet, de moeilijkste fase breekt echter na het koolhydraatarme dieet aan. Je bent een aantal kilo afgevallen, op dat moment is het noodzakelijk om op een gezonde manier te eten en nooit meer in gewicht aan te komen.

Het kan even duren voor je de juiste balans vindt. In het begin zal je een beetje schommelen in jouw gewicht, later ervaar je dat het stabiel blijft. Jouw lichaam is na verloop van tijd gewend aan jouw nieuwe voedingspatroon, vanaf dit moment wordt het gemakkelijker om stabiel te blijven en kun je jouw nieuwe gewicht zekerstellen.

Loop niet te hard van stapel. Hoe langzamer je gewicht verliest, hoe gemakkelijker het is om dit gewicht vast te houden.

Plaats een reactie