Antisliptegels schoonmaken

antisliptegels schoonmakenAntisliptegels zijn een veilige oplossing in uw badkamer om uitglijden te voorkomen. Door de warmte en het water kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan tijdens het douchen.

Net zoals bij gewone vloertegels is het van belang om ook de antisliptegels goed schoon te houden en te onderhouden.Niet alleen blijven de tegels vrij van schimmels en gaan ze langer mee maar ook de veiligheid is belangrijk.

Een veelgestelde vraag is; 

Hoe krijg ik mijn antisliptegels schoon? 

Voordat ik je zal uitleggen hoe je de tegels kan schoonmaken is het van belang dat je weet wat de stroefheid van een tegel veroorzaakt.

Hoe werkt een antisliptegel?

Antisliptegels zijn vloertegels met een reliëf. Dit reliëf zorgt er voor dat er meer wrijving is tussen de voeten en de ondergrond. Hierdoor is er meer grip en is de kans op uitglijden een stuk kleiner

Tegels met een structuur zijn alleen wel gevoeliger voor vuil en vragen daarom in praktijk wel om meer onderhoud. Omdat in het reliëf van de tegels meer water achterblijft dan op een vlakke vloertegel, duurt het langer voordat de vloer opdroogt. Hierdoor kunnen kalk, vuil en zeepresten zich sneller ophopen waardoor de tegel gladder wordt.

Na het douchen de vloer drogen vermindert het risico op vuilophoping en daarmee de kans op vallen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een droge handdoek of een trekker.

Over het algemeen geldt, hoe beter de antislipwerking van de tegel, hoe meer aandacht de tegel vergt met betrekking tot het schoonmaken. Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil. Tegenwoordig zijn er ook antislipvloertegels die ook rekening houden met schoonmaakgemak.

Indien nodig kan aangehecht vuil worden verwijderd door de vloer te schrobben met een oplossing van water met een tegelreiniger (bijv. HG “Vloertegelreiniger) of sanitairreiniger/kalkverwijderaar (bijv. Antikal).

Volg hierbij de doseringsvoorschriften van de fabrikant op en pas de dosering zo nodig aan aan de mate van vervuiling.

Het reinigingsmiddel enkele minuten laten inwerken, kort opschrobben en vervolgens volledig verwijderen, bijvoorbeeld wegtrekken richting afvoerputje.

Goed naspoelen of nadweilen met schoon water en drogen op de wijze zoals hierboven beschreven.

Als de tegelvloer zodanig is vervuild dat bovenstaande reinigingsmiddelen niet meer het gewenste resultaat geven, dan kan deze weer in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht met behulp van speciale, intensieve reinigingsmiddelen.

Neem hiervoor een reiniger zonder toegevoegde glans-, beschermings- of impregneringsmiddelen

2 gedachten over “Antisliptegels schoonmaken”

Plaats een reactie