Badplank als hulpmiddel

Heb je een douche in bad en heb je vanwege je aandoening of leeftijd een probleem om in en uit bad te komen? Zit je er aan te denken om dan het bad maar te laten verwijderen?

Je hoeft niet in alle gevallen er voor te kiezen om het bad volledig te verwijderen. Je kunt ook kiezen voor een tussen oplossing in de vorm van een badplank.

Een badplank vergemakkelijkt het in- en uitstappen van het bad. Daarnaast biedt het een goede zitvoorziening tijdens het douchen. Het is wel van belang dat je een goede rompbalans hebt om gebruik te kunnen maken van de badplank.

Wat is een badplank?

badplank wit met zwarte greepZoals de naam al zegt is een badplank een plank van kunstof die op de randen van het bad geplaatst kan worden. Hiermee wordt er een zitvoorziening gemaakt op het bad.

De breedte van de badplank kan worden aangepast door de rubberen poten die onder de plank zitten. Hiermee past dit hulpmiddel op bijna alle baden mits het een recht bad is.

 De plank is in de meeste gevallen gemaakt van kunststof en voorzien van enkele gaten waardoor het water makkelijk kan wegstromen. De zitting is voorzien van een antislip zitting zodat je voldoende grip hebt. Vanwege de kunststofzitting is deze voorziening hygiënisch en makkelijk schoon te houden.

Vaak zit er ook een beugel op de badplank dat extra steun geeft tijdens het zitten en het opstaan. 

Badplanken kunnen vaak een gewicht van maximaal 150kg dragen.

Omdat een badplank voorkomt dat het bad verwijderd moet worden is het vaak een relatief goedkope tussenoplossing voor veel ouderen en personen met een beperking. De  planken zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf € 29,00

Bestel hier een badplank vanaf € 29,00

Badplank met een uitsparing

Wanneer je afhankelijk bent van iemand die je wast dan is het handig om een badplank met een uitsparing te hebben. Hiermee voorkom je een onnodig risico op vallen. Je kunt dit hulpmiddel met uitsparing hier bestellen.

Plaats een reactie