De rollator

rollator advies

De rollator, een loophulpmiddel die u wellicht vaak heeft gezien. Dit loopmiddel is voorzien van twee handvatten, remmen en heeft vaak 3 of 4 wielen, afhankelijk van het type. De meeste rollators zijn eenvoudig opklapbaar en kunnen tevens gebruikt worden als zitvoorziening door het plateau wat er op zit. Hierdoor kan dit loophulpmiddel binnen- en buitenshuis gebruikt worden.

Voor de rollator zijn diverse accessoires leverbaar zoals een boodschappenmandje, krukhouder, dienblad en nog veel meer. Tegenwoordig zijn er zoveel fabrikanten die hun rollators aanprijzen. Het is daarom lastig om door de bomen het bos te zien.

Hoewel het een veelgebruikt loophulpmiddel is gebeuren er helaas ook veel ongelukken met de rollator. Binnenkort zal er op advieshulpmiddelen.nl een artikel volgen over belangrijke aandachtspunten als u een rollator wilt aanschaffen.

Voorheen werd de rollator door de zorgverzekeraar vergoed. Dit is per 1 januari 2013 niet meer het geval. Informeer bij je zorgverzekeraar voor vergoedingsmogelijkheden bij leverancier waarmee een contract is afgesloten.