Gewrichtspijn voorkomen is beter dan genezen

Wanneer we op leeftijd komen zijn we gevoeliger voor allerlei klachten, zoals bijvoorbeeld gewrichtspijn. Gewrichtspijn kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Één van de meest voorkomende oorzaken is een verkeerde zithouding of een verkeerde lighouding. Vooral als u hier gevoelig voor bent speelt dit een grote rol. Het is dan ook belangrijk om een goede stoel te hebben. Ook een goed bed met een juist matras is erg belangrijk.

Als u last heeft van gewrichtspijn is het verstandig om eens kritisch te kijken naar uw stoel. Leest u vaak, of kijkt u graag televisie? En in welke houding zit of ligt u dan? Heeft u voldoende steun in uw onderrug en nek? En kan uw stoel in een relaxstand gebracht worden, waardoor uw benen goed ondersteund worden? Dit zijn allemaal factoren die belangrijk zijn bij een goede houding om te kunnen ontspannen zonder klachten, zoals gewrichtspijn.

Ondersteuning stoel en matras

Geeft uw stoel genoeg ondersteuning? Dan is het verstandig om ook eens kritisch naar uw bed en matras te kijken. Als u een verkeerd matras en/of bed heeft dan kan het zijn dat u klachten in uw gewrichten krijgen. Uw bed en matras moet goed afgestemd zijn op uw lichaam, zeker als u vatbaarder bent voor gewrichtspijn.

Het afstemmen van uw bed en matras gebeurd op basis van uw lengte en gewicht. Bij een verkeerde afstemming kunt u klachten krijgen, doordat uw heupen, rug, benen en nek niet de juiste ondersteuning krijgen. Hierdoor kunt u verkrampt slapen. Slapen heeft juist de bedoeling dat u tot rust komt en zich kunt ontspannen. Als u ‘s morgen opstaat moet u fit en uitgerust zijn, in plaats van verkrampt.

Aanbieders

Er zijn veel aanbieders die stoelen en bedden leveren die voorzien in bovenstaande aandachtspunten. Een van deze bedrijven is Well-Fair , die wij hier willen noemen omdat de stoelen en bedden van dit bedrijf helemaal op maat worden gemaakt. Dit betekent dat iedere stoel of ieder bed samengesteld wordt aan de hand van uw lichaamskenmerken.

Er wordt gebruik gemaakt van een meetmethode die is opgesteld in samenwerking met de Technische Universiteit. Doordat uw bed, matras en stoel volledig op u kan worden aangepast bent u er van verzekerd dat dat u de juiste houding aanneemt om te kunnen ontspannen. Gewrichtspijn is dan verleden tijd. De moeite waard dus om eens een kijkje te nemen.

Plaats een reactie