Huishoudelijke hulp gezocht!

huishoudelijke hulp afbeeldingKan je zelf niet meer het huishouden doen en zoek je daarom hulp bij het huishouden?

En heb je een afwijzing van de gemeente (Wmo) gehad omdat je een gezonde partner hebt?

Lees hier hoe je toch een huishoudelijke hulp vindt en krijgt.

Je wilt je eigen huishouden het liefst zelf doen maar soms kunnen er momenten in je leven ontstaan dat dit (tijdelijk) niet mogelijk is. Denk bijvoorbeeld door ziekte of na een operatie.

Normaal gesproken neemt je partner de huishoudelijke taken van je over. Je runt immers samen een huishouden.

Dit is ook iets waar de gemeente naar kijkt vanuit het protocol Gebruikelijke Zorg. Toch kan het soms voorkomen dat je graag de volgende oproep doet:

Huishoudelijke hulp gezocht!

Waarom zelf huishoudelijke hulp zoeken?

In plaats van een aanvraag te doen bij de gemeente kun je ook overwegen om een particuliere hulp in te schakelen.

Het voordeel hiervan is dat er geen toetsing en dat het voor iedereen toegankelijk is. Dit scheelt een hoop papierwerk en wellicht onnodige (medische) onderzoeken.

Daarnaast kan het in sommige gevallen financieel voordeliger zijn om zelf je huishoudelijke hulp te regelen. Heeft u een modaal inkomen?

Reken er dan op dat u bij toekenning van hulp een redelijke eigen bijdrage zult betalen via het CAK. Zoek je zelf een schoonmaakster dan bepaal je vaak in overleg het uurtarief en kan je de kosten in de hand houden.

check  goedkoper en flexibeler
check  geen medische toetsing via de gemeente (Wmo)
check  altijd huishoudelijke hulp in de buurt

“U komt niet in aanmerking voor hulp bij het huishouden”

Wil je bijvoorbeeld een aanvraag doen bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor huishoudelijke hulp dan zal er gekeken worden wat je partner of inwonende kinderen van je kunnen overnemen.  Hierbij wordt er in eerste instantie gekeken naar hun gezondheid en niet zozeer naar hun sociale leven.

Een drukke baan of school is voor de Wmo geen reden om hulp bij het huishouden toe te kennen. Toch wordt het gezin hierdoor extra belast om naast werk/studie het huishouden te doen.

Bij een aanvraag voor hulp bij het huishouden via de gemeente is de kans op afwijzing erg groot als er sprake is van gezonde huisgenoten (vanaf 18 jaar).

Waar vind ik dan een huishoudelijke hulp?

Een veelgehoorde vraag is waar je tegenwoordig nog een betrouwbare schoonmaakster kan vinden. Toevalligerwijs werd ik afgelopen week door een cliënt geadviseerd.

Zij gaf aan dat ze via een ‘marktplaats’ voor huishoudelijke hulp een prima hulp had gevonden. Deze website vind ik een prima alternatief voor mensen die huishoudelijke hulp zoeken maar gezien de wetgeving van de Wmo niet in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp.

schrijf je dus snel in op ikzoekhuishoudelijkehulp.nl voor hulp in het huishouden.

ps. Deze website is uiteraard ook geschikt voor mensen zonder beperkingen maar die door tijdgebrek niet het huishouden kunnen doen.

Plaats een reactie