Mijn toilet is te laag

      Geen reacties op Mijn toilet is te laag

verhoogd toiletU wilt uw toilet verhogen omdat het opstaan lastig gaat? In vele huishoudens heeft het toilet een hoogte van +/- 40 cm. Deze hoogte is voor veel mensen te laag en tegenwoordig wordt er standaard een toilet van +/- 46 cm hoog geplaatst. Het zogenaamde verhoogd toilet of senioren toilet.

Bent u nog wel in het bezit van een ‘laag’ toilet en heeft u hierdoor moeite om van de wc af te komen? Dan zijn hier meerdere oplossingen voor.

Verhoogd toilet

U kunt er voor kiezen om een verhoogd toilet (46 – 50 cm) te laten plaatsen. Een verhoogd toilet is verkrijgbaar bij elke doe-het-zelf zaak en zijn al verkrijgbaar onder de € 150,-. Omdat een verhoogd toilet algemeen gebruikelijk is zal dit ook niet worden vergoed door de gemeente op grond van de Wmo.

Het voordeel van een verhoogd toilet is dat het makkelijk te reinigen is. Toch wil niet iedereen de hele wc-pot gaan vervangen omdat dit ook de nodige rommel met zich meebrengt.

Toiletverhoger

Wilt u liever geen hak- en breekwerk? Dan kan een toiletverhoger uw bestaande toilet verhogen. Toiletverhogers zijn in diverse uitvoeringen en hoogtes verkrijgbaar. Zo bestaan er toiletverhogers met (opklapbare) armleuningen, zachte zittingen, een onderdouche en föhn. Overigens kunt u diverse toiletverhogers via een thuiszorgwinkel uitproberen op grond van de Regeling uitleen hulpmiddelen. Hierdoor kunt u op eenvoudige wijze uitproberen wat voor u een prettige hoogte is.

Iedereen is anders dus is er geen standaard maat dat voor iedereen perfect is. Ga naar het koopadvies om direct een advies te krijgen wat een goede toiletverhoger is.

toiletverhoger met klemmenEen toiletverhoger (zonder armleuningen) wordt bevestigd op de pot zelf. Dit kan door middel van een zogenaamd Snap-on lock systeem of door middel van klemmen. Op de foto ziet u het systeem met klemmen.

Over het algemeen voldoen deze klemmen om de verhoger goed op de plek te houden. Ploft u echter op het toilet? Dan kunt u er beter voor kiezen om een Snap-on lock te gebruiken. Dit systeem wordt gemonteerd op de plek waar normaal de bril vast zit.

Een klik systeem (Snap-on lock) bevestigd de verhoger aan de toiletpot. Dit systeem is wel duurder dan het systeem met klemmen.

Zelf aanschaffen?

In Nederland zijn nog maar weinig gemeenten die de toiletverhoger vergoeden. Bij het Wmo-loket van uw eigen gemeente kunt u hierover meer informatie verkrijgen.

U kunt deze voorziening echter ook zelf aanschaffen bij een thuiszorgwinkel of bij één van de vele webshops. De prijzen variëren van € 28,- tot € 99,– voor de luxere uitvoeringen.

Tegenwoordig zijn er ook toiletverhogers met armleuningen. Deze armleuningen kunnen u de extra steun geven als u wilt opstaan van het toilet. Persoonlijk kan ik u deze toiletverhoger adviseren.

Hierdoor hoeft u geen toiletbeugels aan de muur te laten monteren. U kunt deze toiletverhoger met armleuningen vinden bij Comfortland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *