Traplift

traplift prijzenU wilt een traplift aanschaffen en bent u benieuwd naar de prijs?

Krijg alle informatie en een onafhankelijk advies over traplift prijzen in dit artikel.

 


Wanneer u niet meer in staat bent om trap te lopen kan een traplift een uitkomst zijn. Met behulp van de traplift wordt u weer in staat gesteld om de bovenverdieping te bereiken. Hierdoor hoeft u niet te verhuizen en kunt u blijven wonen in uw huidige woning.

Het lijkt zo simpel, dit is het echter niet in alle gevallen. Er zijn namelijk een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden waaronder de technische, medische en financiële kant.

Traplift

De traplift, of ook wel stoeltjeslift genoemd, is een motorisch aangedreven lift waarop een (opklapbare) stoel is geplaatst. Deze stoel wordt over een rails geleidt die op de traptreden is geplaatst en niet aan de muur. Dit in tegenstelling wat veel mensen denken. De lift is te bedienen door middel van een joystick of een afstandbediening.

Er kan gekozen worden om de gebruiker zelf te traplift te laten bedienen maar er is ook een mogelijkheid dat een begeleider de traplift in werking zet.

De lift wordt over het algemeen aangedreven door accu’s die gevoed worden door een gewoon stopcontact (netvoeding). Een extra groep is daarom in de meeste gevallen niet nodig.

Omdat de stoeltjeslift op de trap geplaatst wordt zal er minder ruimte ontstaan op de trap voor de andere trapgebruikers. Hou hier dus rekening mee.

Hoewel een traplift een goede oplossing kan zijn om het traplopen te vermijden, zijn er nog wel een aantal andere zaken waar u rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het bereiken en gebruiken van de badkamer. U heeft immers niets aan een traplift als u alsnog niet de badkamer en slaapkamer kan bereiken.

Tot slot is het van belang dat u zelf de overstap (transfer) kan maken van en naar de traplift toe. Dit bepaalt met name de mate van zelfstandigheid.

 

Traplift Prijzen

De prijzen van een traplift zijn afhankelijk van de fabrikant en het aantal bochten op een trap. Over het algemeen zijn rechte trappen goedkoper dan trappen met meerdere bochten. De rails (buizen) van de traplift worden namelijk op maat gemaakt. De stoel kan in veel gevallen worden hergebruikt, dit in tegenstelling tot de rails.

Daarnaast is het van belang of er voldoende uitloop onder en bovenaan de trap is. Mocht dit niet zo zijn dan zal er een speciaal stuk rails (opklapbaar) geplaatst moeten worden in verband met de ruimte. Dit brengt echter wel meerkosten met zich mee.

De trapliften voor een rechte trap beginnen vanaf € 3.000 incl. montage en btw. Voor trappen met meerdere bochten moet u vaak wel het dubbele rekenen. In extreme gevallen kan de prijs voor een lift richting de € 12.000 gaan.

Het kan daarom ook zeker geen kwaad om meerdere offertes op te vragen voordat u een traplift koopt.  Een traplift is dus absoluut niet goedkoop, dit is dan ook de reden dat een gemeente terughoudend is met de verstrekking van trapliften.

Vrijblijvende Offerte Traplift

Wanneer je als particulier een offerte voor een traplift aanvraagt is de prijs vaak een stuk hoger dan wanneer de gemeente een lift verstrekt. De gemeente krijgt vaak een korting omdat ze een contract met de leverancier hebben. Hierdoor zijn deze prijzen moeilijk te vergelijken met elkaar.

Een aantal bekende fabrikanten zijn in willekeurige volgorde;

 • Otto Ooms
 • Freelift
 • ThyssenKrupp Encasa
 • Stannah
 • Handicare

Traplift huren

Wanneer je schrikt van de trapliftprijzen dan is het huren van een traplift soms een optie. Sommigen fabrikanten bieden een mogelijkheid tot het huren van een traplift. Over het algemeen zijn de huurprijzen omgerekend een stuk hoger dan wanneer je een traplift aanschaft. Wil je voor een korte periode een stoeltjeslift dan kan het in sommige gevallen financieel gezien uit om een traplift te huren.

Vergelijk de prijzen goed met elkaar omdat er soms grote verschillen kunnen zitten tussen de leveranciers.

Via de onderstaande link kun je vrijblijvend een 3-tal offertes opvragen voor het plaatsen van een traplift. Je krijgt gratis een offerte en bent nergens toe tot verplicht.

Vrijblijvende Offerte Traplift

Vergoeding trapliften

De traplift kan vergoed worden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. U kunt hiervoor terecht bij uw eigen gemeente. De meeste gemeenten hebben een loket voor zorg en ondersteuning, bijvoorbeeld een zorgloket.

Een indicatiesteller beoordeelt op basis van uw persoonlijke situatie of u in aanmerking komt voor ondersteuning. Hierbij wordt ook rekening gehouden met uw ziektebeeld en de toekomst.

Indien de voorziening op grond van de Wmo wordt verstrekt heeft u de keuze om de voorziening in natura te krijgen of in de vorm van een Persoonsgebondenbudget (Pgb).

2 gedachten over “Traplift”

 1. ik wil een traplift huren maar hoe duur is dat want de borg is erg hoog mijn moeder is 90 en wil bij mij komen wonen maar dan heb ik een traplift nodig dus ik ben aan het kijkken waar de borg niet zo hoog is ze heeft zelf een 55 plus woning dus ze krijgt het niet via de wmo

  Beantwoorden
  • Dit verschilt per leverancier en het is lastig om een hier een duidelijk antwoord op te geven. De prijs van een traplift is mede afhankelijk van het soort trap. Daarnaast is huren over het algemeen duurder dan kopen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie