Voordelen van Beeldzorg

Naast de bestaande zorg waarbij een verpleegkundige of verzorgende op afgesproken momenten bij u langs komt, bestaat er ook beeldzorg. Deze zorg is aanvullend op de zorg die u al heeft. Beeldzorg werkt via een iPad en geeft u de mogelijkheid om uw verpleegkundige te zien terwijl u met elkaar praat. Er staat dag en nacht een verpleegkundige voor u klaar. U kunt op zowel geplande als ongeplande momenten contact opnemen met de verpleegkundige. U heeft het helemaal zelf in de hand. Moet u regelmatig insuline spuiten, maar bent u hier nog wat onzeker over? Jouw verpleegkundige kijkt gerust met u mee en geeft u aanwijzingen. Verder kan de verpleegkundige in de ochtend snel even met u bespreken of u goed de nacht bent doorgekomen. Staat hij of zij voor u klaar als u vragen of problemen heeft waar u tegenaan loopt. De verpleegkundige kijkt mee met de handelingen die u nog niet goed alleen durft uit te voeren. Er staat altijd iemand voor u klaar. Mocht het nodig zijn dan komt de verpleegkundige meteen langs.

De pluspunten van beeldzorg

Naast dat u te allen tijde contact op kunt nemen met een verpleegkundige zitten er nog meer pluspunten aan beeldzorg. Ook wel zorg op afstand genoemd.

U krijgt een iPad waarop u alles makkelijk kunt besturen. De iPad kunt u overal mee naar toe nemen en is overal te gebruiken.

U hoeft geen computer aan te schaffen of gewend te zijn aan een computer. De wijkverpleegkundige legt u alles uit.

Uw bestaande zorg vervalt niet. Naast de vaste momenten dat uw verpleegkundige langs komt, heeft u nu ook de mogelijkheid om uw verpleegkundige op ongeplande momenten te bellen.

Mocht de verpleegkundige iets niet weten, dan kan zij haar collega’s vragen voor advies.

Naast dat u contact kunt hebben met de verpleegkundige, kunt u ook met uw kinderen, kleinkinderen en vrienden bellen via dit systeem.

U weet dat er altijd iemand is die u a la minuut kunt bellen en dat is een hele geruststelling.

Wat kunt u naast de beeldzorg nog meer met uw iPad?

Naast dat u dag en nacht in contact kunt staan met uw verpleegkundige, kunt u ook beeldbellen met uw familie en vrienden. Middels het programma skype kunt u tijdens het bellen uw naasten ook zien. Verder kunt u natuurlijk spelletjes spelen en informatie opzoeken. Denk aan informatie over uw wijk, gezondheid en het nieuws. Vraag bij uw zorginstelling naar de mogelijkheden van beeldzorg. Een instelling die deze mogelijkheid sowieso aanbiedt, is ZuidZorg.

Plaats een reactie